5 Mart 2021 Cuma

Ücra İşlem, Yusuf Bal


ÜCRA İŞLEM
Yusuf Bal

Türü: ŞİİR
Yayınevi : ÖTÜKEN NEŞRİYAT A.Ş.®
Yayın Tarihi : KASIM 2011
Sayfa Sayısı : 96
Ebat : 21,5x19,5 cm
İnternet: www.otuken.com.tr
(Alıntı)
           Sivas’ın yetiştirdiği genç kuşak şairlerden Yusuf BAL’ın yeni kitabı Ötüken Neşriyat tarafından okurların beğenisine sunuldu. Türk şiirinde simetrik bir derinlik ve anlamsal bütünlük içeren çalışma, şimdiden edebiyat dünyasında yankı uyandıracağa benziyor.
Sivas’ta yayın hayatını sürdüren Poyraz Edebiyat Dergisi editörü Yusuf Bal yeni bir çığır açmakta. Dergilerin hür kalesinden, iki kapaklı kaleye geçip insana ve hayata dair kapı aralıyor.
           İnsana dair, gönle dair, aşka dair ne varsa imbik imbik mısralardan süzen şair, atalarının kadim söz varlığını da berheva etmeden yeni bir tarz ile okur karşısında. Dalları öte ufuklara uzanırken, köklerini asıl olanın varlığından uzak tutmamaya özen gösteren bir kişilik bildirisi ile şiiri kemale erdiren bir anlamda, Ücraİşlem’i okurlarına sunmakta.
           Farklı bir tarz, geleneksel bir maya ve gözü öte ufuklarda olan bir yürüyüş halesi ile, tamamı içsel bir manifestonun dillendirilmesi yanı sıra, kırık bir yanı da öte dağ başlarında, yeni yeni hayata merhaba diyen çittiler misali yalnız ve asude bir aşkla çağıldıyor dizeleri.
Yusuf Bal, bu kitabı ile edebiyat dünyasına farklı bir kapı açmakta ve insanları bu kapının rayihasına beklemekte. Ötüken Neşriyat tarafından okurlara sunulan leziz şiir sofrası, Anadolu’nun bitmez tükenmez var oluşunun, müntesiplerinin yüreği ile eş değer olduğunun da bir nişanesi olduğu gözlemleniyor.

Osman Çelik
SivasTimes Gazetesi- 03 Aralık 2011- CUMARTESİ
Kitap Hakında daha fazla bilgi için : http://ucraislem.blogspot.com.tr/ 

Hiç yorum yok: